dijous, 13 de novembre del 2014

Agraïment a Joan Descals

El dimecres 12 de novembre, la Comissió d’Art del Patronat Municipal de Serveis Culturals va oferir un acte d’agraïment al Sr. Joan Descals, fins fa poc temps col·laborador habitual d’aquesta Comissió des de feia gairebé quinze anys.

Descals és un vendrellenc que, amb la seva activitat, iniciativa i actitud, ha dinamitzat l’espai cultural de la vila, tant en el vessant creatiu com en la participació en la direcció de projectes que han abraçat per igual la música, la pintura, la poesia, l’escultura i la ceràmica, així com la divulgació de l’obra de diversos artistes entroncats en les disciplines que acabem d’anomenar. Els seus convenciments envers la societat l’han portat molt sovint a col·laborar desinteressadament amb col·lectius i entitats de la vila, quan li han demanat la seva aportació, i la seva obra la podem distingir en diferents espais de la població, inclosa la mateixa església parroquial de Sant Salvador. No es comprendria el Vendrell d’avui sense reconèixer la influència que Descals ha exercit en els diferents àmbits on ha fet la seva particular aportació durant els darrers quaranta anys, des que va arribar al Vendrell com a professor d’anglès a l’Institut Baix Penedès.

Per decisió pròpia, Descals ha decidit reduir el seu espai públic per dedicar-se a la família i a la seva passió: pintar. Encara que els anys vagin passant, ha sabut conservar un pensament actiu i amb il·lusió per la creativitat, per la lectura, per la música...

Tant l’alcalde, Sr. Martí Carnicer, com aquest regidor de Cultura, Albert Solé, vam agrair, en nom de la Comissió d’Art, a Joan Descals i a la seva esposa, Gertrud, tots aquests anys de dedicació a la cultura de la vila del Vendrell.

Així mateix, aprofito aquest escrit per fer-vos saber que la Comissió d’Art compta amb un nou membre, la Iraida Llucià, artista de la comarca molt vinculada a la vila.

Albert Solé

Regidor de Cultura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada