dijous, 8 d’octubre del 2015

El Vendrell es projecta internacionalment a través de la ceràmica

El passat divendres 2 d’octubre, el Vendrell va ser el centre d’atenció de tot el món artístic relacionat amb diverses activitats relacionades amb la ceràmica organitzades per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell.

Després la inauguració de l’exposició “A4mans”, a la Galeria Camil·la Pérez Salvà, mostra que romandrà oberta fins al 21 de novembre, a la Sala Portal del Pardo van tenir lloc dues inauguracions relacionades amb la projecció internacional del Vendrell a través de la ceràmica.

Em primer lloc, es va inaugurar l’exposició “Emplatem!”, que va comptar amb l’actuació dels Nens del Vendrell, ja que es tracta d’un projecte relacionat amb la iniciativa solidària “Fem pinya” impulsada per la colla castellera juntament amb la Regidoria de Serveis Socials, que té l’objectiu de recaptar diners per a beques de menjador escolar per garantir una alimentació adequada a tots els infants de la vila. En la convocatòria de l’“Emplatem” hi han participat 187 artistes d’arreu del món i s’han recollit 115 plats que. Aquests plats, que estan identificats amb el nom i la població de l’autor, es poden adquirir per un preu mínim de 30 euros i tots els diners que es recaptin es destinaran al projecte “Fem pinya”.

Nirvana núm. 2 de Xi Liu
Tot seguit, a la mateixa sala, es va inaugurar l’exposició de la vintena de ceramistes seleccionats en la VIII Biennal Internacional de Ceràmica i es van fer faran públics els guanyadors:
1r premi, a l’obra Nirvana núm. 2 de Xi Liu, de Shanghai (Xina)
2n premi, a l’obra Concrecions de Thérèse Lebrun, de Grez Doiceau (Bèlgica)
3r premi, a l’obra Sense títol de Juan Orti García, de Torrent (València)
Concrecions de Thérèse Lebrun
Menció especial, a l’obra Sons Arrítmics núm. 9, de Narciso Bresciani, de Garlasco (Itàlia)

Els membres del jurat d’aquest certamen van destacar la important projecció internacional que està assolint, cosa que es reflecteix amb l’alta participació i per la seva presència en importants revistes especialitzades d’arreu del món. Aquest any s’ha triplicat el nombre d’obres en relació a l’edició anterior. En total, s’han presentat 275
Sense títol de Juan Orti García
obres per part de 139 ceramistes, 36 dels quals són de l’estat espanyol i 103 internacionals. Pel que fa als premis, aquesta edició de la Biennal incorpora novetats importants, ja que també passen a ser econòmics. En concret, són els següents: el primer premi, 4.000 €; el 2n premi, 2.500 € i el tercer premi, 1.000 €. A més, tots tres guanyadors compartiran una exposició conjunta (a l’octubre del 2016) amb l’edició d’un catàleg que inclourà fotografies realitzades per un fotògraf professional de les obres que s’exposaran i un text de cada artista.


Sons Arrítmics núm. 9,
de Narciso Bresciani
Les dues exposicions de la Sala Portal del Pardo es podran visitar fins a l’1 de novembre, de dimarts a dissabte de 17 h a 20 h i dissabte i diumenge d’11 h a 14 h. Del 9 al 12 d’octubre, durant la Fira de Santa Teresa, estaran obertes d’11 h a 14 h i de 17 h a 21 h.


I com una mostra més del caràcter internacional del Vendrell al voltant de la ceràmica, a l’endemà, a l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa, va tenir lloc el taller de ceràmica amb la Dra. Anissa Fung, ceramista procedent de Hong Kong (Xina) que és una de les artistes seleccionades de la VIII Biennal de Ceràmica del Vendrell. Els participants van poder dissenyar de forma ràpida una tetera i una tassa creatives.D’altra banda, cal recordar que, en el marc de la Fira de Santa Teresa, del 9 al 12 d’octubre, la plaça Nova acollirà la VIII Fira Internacional de Ceràmica, amb la presència 14 ceramistes (11 de Catalunya i 3 de la resta de l’estat espanyol) i de l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa. Paral·lelament, es duran a terme tot un conjunt d’activitats, algunes d’elles organitzades per propis ceramistes que tindran presència a la Fira. 

Amb totes aquestes activitats relacionades amb la ceràmica, organitzades per la Regidoria de Cultura, el Vendrell es projecta internacionalment i està molt ben considerat en els cercles artístics d’arreu del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada