divendres, 20 de març del 2015

Els infants de les escoles bressol visiten la Casa nadiua de Pau Casals


El dijous 19 de març es va dur a terme el primer “Taller de la carbasseta” a la Casa nadiua de Pau Casals, una nova proposta didàctica adreçada a nens i nenes de 2 i 3 anys de les escoles bressol del Vendrell, que servirà perquè els més menuts tinguin una primera presa de contacte amb la figura de Pau Casals i la casa que el va veure néixer. L’equipament ja és visitat regularment per alumnes de primària, però ara la voluntat dels responsables de Cultura és que els infants més petits en puguin començar a gaudir del personatge.

L’activitat pedagògica s’inicia a l’escola, on prèviament es treballen el personatge i el conte Pau Casals i la carbasseta que, de manera molt entenedora, explica la relació de Pau Casals amb el que ha estat considerat el seu primer instrument de corda, construït pel seu pare i per Peret, el Barber, cap a l’any 1885.

Una vegada arriben a la casa nadiua, els nens i nenes se situen a la planta baixa, on se’ls explica el conte de Pau Casals i la carbasseta amb unes il·lustracions grans que els criden l’atenció. També hi ha una peça de fang (una carbasseta), que poden tocar, identificar o observar amb el propòsit d’estimular els sentits.

Per acabar, cada alumne fa una carbasseta de ceràmica, amb un fang de modelatge molt senzill,  que s’enduen a l’escola per poder pintar.
Amb tot això, els nens i nenes que van fer el primer taller van marxar sabent que a la casa que havien visitat hi va néixer un nen que es deia Pau Casals, que de gran va ser un músic molt important, que el seu pare li va fer un instrument molt estrany (la carbasseta) i que en aquella època no hi havia electricitat ni aigua corrent.

En aquests moments hi ha programades sis visites més d’escoles bressol del Vendrell.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada