dilluns, 13 de març del 2017

FangArt: el nou Festival de Ceràmica del Vendrell

FangArt està plantejat com un festival anual, que es celebrarà cada mes de juny, i es portarà a terme al barri marítim de Sant Salvador, un espai que s’ha escollit per comptar amb la presència d’equipaments culturals importants com l’Auditori Pau Casals o la Vil·la Casals, per l’entorn paisatgístic i perquè rep nombrosos visitants durant els caps de setmana.


Dies, horari i ubicació
En concret, la primera edició de FangArt serà el 17 i 18 de juny de 2017, d’11 h a 20 h, i les activitats incloses es celebraran en diversos emplaçaments de Sant Salvador.
Actes
D’una banda, al llarg del passeig Marítim Joan Reventós, a l’altura de la plaça de Sant Salvador, hi haurà fins a 25 parades de ceramistes i un espectacle de raku, a càrrec del grup Ignició. L’espectacle, que estarà ubicat sobre la sorra, començarà a primera hora del matí amb una gran construcció de fang i acabarà a la posta de sol amb una encesa espectacular.
D’altra banda, el Museu Pau Casals acollirà una exposició de raku de la ceramista francesa Brigitte Long i un Workshop entorn el raku, a càrrec d’aquesta artista. Als seus jardins s’hi farà també un concert amb instruments de terrissa, a càrrec de la Banda de música La Galera. Uns instruments que estan realitzats a mà pel Mestre terrisser Joan Cortiella.
A més, a la plaça de Sant Salvador (Les Palmeres), s’oferiran activitats entorn la ceràmica per a petits i grans.
Temàtica
Tot i que a les parades hi haurà diversitat de ceràmica, cada any s’escollirà un tema i totes les activitats programades per al Festival de Ceràmica giraran al voltant de la temàtica escollida. Enguany,  el tema serà el raku. En relació al tema, cada any s’escollirà un ceramista representatiu. Per aquesta primera edició, la persona convidada és la francesa Brigitte Long, una reconeguda ceramista que treballa la tècnica del raku. Long va estudiar Belles Arts a Quimper i Grenoble, va treballar en diversos tallers, entre ells el de Paulette Descamps, un passatge que va ser decisiu en la seva carrera. El 1988 va obrir el seu primer taller.
Selecció i subvencions
La selecció de les parades anirà a càrrec de la Comissió d’Art, que escollirà els ceramistes per la seva qualitat i originalitat i amb la voluntat que hi hagi diversitat. Els ceramistes haureu de tenir el Carnet d’Artesà, estar donats d’alta de la Seguretat Social i pagar 100 € per posar la parada, però podreu optar a diverses subvencions i premis. En concret:
- Com a taller jove: En cas de ser un taller jove, de fins a 2 anys, el ceramista podrà demanar una subvenció de 100 €.
De totes les sol·licituds, la Comissió d’Art en seleccionarà dues.
- Realitzant una activitat: Els ceramistes que vulgueu podreu fer una activitat, que haurà de durar un mínim de dues hores. Aquesta activitat estarà subvencionada amb 100 € i la Comissió d’Art en seleccionarà un màxim de 9 activitats.
- Concurs de parades: Per buscar l’originalitat i l’esforç del muntatge s’organitzarà un concurs de parades, que estarà dotat amb 200 €.

Logística per al ceramista
A més a més, al costat de la plaça de Sant Salvador quedarà ubicada una zona de pàrquing reservada pels ceramistes.
A l’altra banda de la plaça ubicarem dos lavabos i un petit espai, que disposarà d’una nevera, un microones, 2 taules i cadires. Aquest petit espai es exclusiu per als ceramistes.
Tots els ceramistes seleccionats disposareu d’aigua per tot el cap de setmana i del dinar del dissabte i del diumenge, que trobareu en aquest espai comú. Aquest dinar serà del càtering Nostrum.

Distribució dels espais
En el següent plànol trobareu la distribució dels espais, que esperem que, any rere any, es puguin ampliar amb més activitats dedicades a vosaltres, els ceramistes.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada