dijous, 24 de setembre del 2015

El Vendrell més internacional i solidari a través de la ceràmica
Aquesta setmana s’han presentat totes les activitats a l’entorn de la ceràmica que tindran lloc durant el mes d’octubre al Vendrell: les exposicions de la VIII Biennal Internacional de Ceràmica i del projecte “Emplatem!”, l’exposició “A4mans”, la VIII Fira Internacional de Ceràmica i les activitats que s’hi faran durant els dies 9, 10, 11 i 12 d’octubre.   


El divendres 2 d’octubre, a les 18 h, a la Galeria Camil·la Pérez Salvà, s’inaugurarà l’exposició “A4mans”, una mostra que romandrà oberta fins al 21 de novembre. 
Aquest mateix dia, a les 20 h, a la Sala Portal del Pardo, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Emplatem!”, que comptarà amb l’actuació dels Nens del Vendrell, ja que es tracta d’un projecte relacionat amb la iniciativa solidària “Fem pinya”, impulsada per la colla castellera juntament amb la Regidoria de Serveis Socials, que té l’objectiu de recaptar diners per a beques de menjador escolar per garantir una alimentació adequada a tots els infants de la vila. Hi han participat 187 artistes d’arreu del món i s’han recollit 115 plats que. Aquests plats, que estaran identificats amb el nom i la població de l’autor, es podran adquirir per un preu mínim de 30 euros i tots els diners que es recaptin es destinaran al projecte “Fem pinya”.

Tot seguit, a la mateixa sala, s’inaugurarà l’exposició de la vintena de ceramistes seleccionats en la VIII Biennal Internacional de Ceràmica i es faran públics els guanyadors. Aquest certamen està assolint una important projecció internacional, cosa que es reflecteix amb l’alta participació i per la seva presència en importants revistes especialitzades d’arreu del món. Aquest any s’ha triplicat el nombre d’obres en relació a l’edició anterior. En total, s’han presentat 275 obres per part de 139 ceramistes, 36 dels quals són de l’estat espanyol i 103 internacionals. Pel que fa als premis, aquesta edició de la Biennal incorpora novetats importants, ja que també passen a ser econòmics. En concret, seran els següents: el primer premi, 4.000 €; el 2n premi, 2.500 € i el tercer premi, 1.000 €. A més, tots tres guanyadors compartiran una exposició conjunta (a l’octubre del 2016) amb l’edició d’un catàleg que inclourà fotografies realitzades per un fotògraf professional de les obres que s’exposaran i un text de cada artista.
 

D’altra banda, en el marc de la Fira de Santa Teresa, del 9 al 12 d’octubre, la plaça Nova acollirà la VIII Fira Internacional de Ceràmica, amb la presència 14 ceramistes (11 de Catalunya i 3 de la resta de l’estat espanyol) i de l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa. Paral·lelament, es duran a terme tot un conjunt d’activitats, algunes d’elles organitzades per propis ceramistes que tindran presència a la Fira.


 
La regidora de Cultura, Eva M. Serramià, ha destacat la importància de la internacionalització que ha aconseguit la Biennal de Ceràmica que “posiciona el Vendrell en el món artístic i cultural, la qual cosa es nota amb l’interès que mostren els artistes de participar-hi per a la seva projecció internacional”. L’alcalde, Marti Carnicer, ha explicat que “al voltant de la ceràmica, el Vendrell ha aconseguit lligar la part artística amb la solidaritat a escala internacional i aquest fet l’hem d’aprofitar per treure el màxim profit possible per a la promoció del nostre municipi”.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada