dijous, 4 de desembre del 2014

El Museu Deu participa en l'exposició d'homenatge a Josep Llimona

El Museu Deu ha cedit en préstec tres escultures al Museu Europeu dArt Modern (MEAM) de Barcelona per participar en lexposicióUna passejada per lobra de Josep Llimona. 150 Anys. Es tracta de dues escultures de gran format de marbre de temàtica religiosa, un sagrat cor i una marededéu que fins ara han estat a la reserva del Museu, i duna petita escultura de bronze titulada Tristesa, que forma part de lexposició permanent.
El museu de la ciutat comtal presenta lexposició més completa que sha fet fins ara de lobra de Josep Llimona i Bruguera (Barcelona, 1864-1934), escultor emblemàtic del canvi de segle, amb motiu dels 150 anys del seu naixement i dels 80 anys de la seva mort.Una passejada per lobra de Josep Llimona. 150 Anys, comissariada per Natàlia Esquinas, convida a passejar al llarg de tota la producció de lartista, des dels seus orígens formatius amb obres de les primeres èpoques (El fill pròdig, 1879, MNAC), fins a exemples de plena maduresa (Adolescent o Ingènua, 1924, Museu del Modernisme Català), passant per peces que van definir linici del seu llenguatge més simbolista (Modèstia, 1891, Museu de Montserrat). A més, presenta un ampli ventall dobres de lescultor que evidencien les seves diverses especialitats, des del dibuix a les arts de lobjecte, en què lescultura sobresurt amb un paper protagonista. Tenint en compte la rellevància de la producció de Josep Llimona en el panorama artístic català, la mostra busca plasmar el llarg abast de la seva obra, una retrospectiva que encara es devia a aquest gran artista.

Per a locasió, shan reunit més de seixanta peces, entre les quals sinclouen obres inèdites que no shavien presentat abans al públic. Les obres han estat cedides pel fons familiar de Josep Llimona, col·leccionistes particulars, fundacions i museus públics i privats, com el Museu Nacional dArt de Catalunya (MNAC), el Museu de Montserrat, el Museu del Modernisme Català, el Museu dArt de Cerdanyola, el Museu Comarcal de la Garrotxa, el Museu de Terrassa, la Fundació de les Arts i els Artistes, el MEAM o el mateix Museu Deu. Lexposició es pot visitar fins al proper 28 de febrer de 2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada